Pylometric egzersizler ile atletizm seviyenizi 2 katına çıkarın!

Daha atletik bir vücut için Pylometric antrenmanlar ile ne kadar gelişeceğinize şaşıracaksınız!

Hızlanmak ve daha güçlü olmak bütün sporcuların peşinde olduğu bir konu. Peki ne istediğimizi bilmemize rağmen neden tam istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bunun cevabı Pylometric antrenman tekniklerine yeteri kadar yer vermememiz olabilir.  “Daha hızlı koşmak isteyen sporcuların mutlaka yapması gereken 5 şey” makalemizde Pylometric antrenmanların mutlaka egzersiz rutininizde olması gerektiğinden bahsetmiştik! Şimdi gelin ayrıntıları konuşalım. 

Bu makalede Pylometric antrenman tekniğinin ne olduğunu, nasıl faydalar getirdiğini ve nasıl yapabileceğinizi özet bir şekilde anlatacağız, sorularınızı yorumlar kısmına ekleyebilir ve bu teknikler hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz. 

Pylometric egzersizlerin faydaları nelerdir?

  1. Güç ve kuvvet artışı: Pylometric antrenmanlar, vücudunuzun güç ve kuvvet özelliklerini arttırır. Bu sayede, koşu sırasında daha hızlı koşabilir ve diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterebilirsiniz.
  2. Hız artışı: Plyometric antrenmanlar, vücudunuzun hız özelliklerini arttırır. Bu sayede, koşu sırasında daha hızlı koşabilir ve diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterebilirsiniz.
  3. Esneklik artışı: Plyometric antrenmanlar, vücudunuzun esneklik özelliklerini arttırır. Bu sayede, daha hareketli ve esnek hale gelebilir ve diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterebilirsiniz.
  4. Koordinasyon artışı: Plyometric antrenmanlar, vücudunuzun koordinasyon özelliklerini arttırır. Bu sayede, diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterebilir ve daha hassas hareketler yapabilirsiniz.
  5. Kalp sağlığı: Plyometric antrenmanlar, kalbinizi daha hızlı çalıştırarak kalp sağlığınızı iyileştirir. Bu sayede, kalp sağlığınızı koruyabilir ve kalp krizi riskinizi azaltabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Nasıl yapacağınız konusunda ise Youtbe üzerinde birçok antrenman tekniğini görebilirsiniz. 

En sevdiğimiz videoyu aşağıda sizin için paylaşıyoruz, düzenli olarak yaptıktan sonra hızlı gelişime inanamayacaksınız. 

Back to blog